Natuurgeneeskundige principes

Ik werk volgens natuurgeneeskundige principes: een brede benadering waarbij de cliënt in zijn geheel gezien wordt en niet in onderdelen. Een belangrijke vraag die ik mij stel is: wat is nu werkelijk de oorzaak van ziekte en/of het onwel bevinden?

1. Ligt de oorzaak in het gebrek aan aanvoer van energie of is er geen mogelijkheid tot herstel van energie na gebruik? Wat is er uiteindelijk essentieel nodig voor een definitief helingsproces. Waar krijg je energie van? Wat kost aleen maar energie?

2. Is de prikkeloverdracht juist in lichamelijke zin –neurologisch- maar ook in andere zin. Is er de juiste communicatie en via de juiste wegen? Zonder goede prikkeloverdracht is er geen aankomst van de prikkel die je wilt sturen, naar buiten of in je eigen lichaam.Is er bij mij balans tussen voelen en denken?

3. Drainage, dat wil zeggen herstellen van de toxische belasting in zowel geestelijke als stoffelijke vorm, is een zeer belangrijk onderdeel bij het werken met de natuurgerichte principes. Toxiciteit stagneert de communicatie.Leef ik gezond?

4. Hebben we voldoende en juiste voeding? In lichamelijk en geestelijk opzicht? Is er balans tussen welzijn en wat we moeten presteren iedere dag, zowel lichamelijk als geestelijk?

5. Is de psyche schoon genoeg van onjuiste inzichten uit het verleden? Kunnen waarachtige en juiste inzichten nog geïntegreerd worden? Zijn we realistisch of ontkennen we belangrijke zaken? Hebben we voldoende vermogen te reageren op onze eigen interne signalen?

Deze 5 principes vormen de basis van mijn manier van werken en leven.

 

In Praktijk Dommelen werk ik volgens deze principes. Mijn disciplines zijn fysiotherapie en haptonomie.